Het examen
De rijschoolMotorAutoContact

Lessen 
Vereisten 
Het examen
Home>Motor>Het examen

Theorie

 

 

Theoriecursus en lesmateriaal

Eén van de drie examens is het audiovisuele theorie-examen. Dit examen wordt klassikaal bij het CBR afgenomen. Je dient bij het tweede en tevens laatste praktijkexamen 'verkeersdeelneming' een geldig theoriecertificaat A aan de examinator te tonen. Met een geldig rijbewijs B op zak kun je direct starten met praktijklessen en tevens op de openbare weg rijden. Ben je niet in het bezit van een autorijbewijs, dan mag je alleen op (ons) afgesloten terrein rijden en dan moet je voor het onderdeel verkeersdeelneming eerst het theoriecertificaat A dienen te halen!

Examentraining

Bij  Kemp Opleidingen kun je lesmateriaal via de webshop kopen. Maar ook een theoriecursus volgen is mogelijk.
Met ons moderne theoriesysteem dat gelijk is aan de antwoordkastjes bij het CBR in combinatie met het bij ons verkrijgbare lesmateriaal ben je veel beter voorbereid.
De cursus wordt in Lelystad gegeven aan de Artemisweg 220. Kort na de opleidingsdag vindt het examen plaats. In sommige gevallen (bijvoorbeeld in Amsterdam) kan dit ook 's avonds.

Theoriepakket

Een theoriepakket bestaat uit een cursus en een theorie-examen. Mocht je nog een leerboek, vragenboek, cd-rom of anders lesmateriaal wensen, dan kun je dit bij ons aanschaffen. Indien je slaagt voor het theorie-examen dien je het motorrijbewijs binnen anderhalf jaar te behalen. Het theorie-examen bestaat uit vijfenvijftig ja/nee-vragen, meerkeuzevragen en open vragen. Je moet vierenveertig vragen goed beantwoorden. De vragen worden mondeling gesteld aan de hand van beelden van verkeerssituaties op grote tv-monitoren. Je kunt de vragen ook meelezen. Je beantwoordt de vragen met drukknoppen in de tafel.

  Praktijkexamen 

Het praktijkexamen bestaat uit twee gedeeltes; bijzondere verrichtingen en verkeersdeelname.

Het examen bijzondere verrichtingen (Avb) is in vier verschillende clusters verdeeld. Je dient zeven van de twaalf oefeningen uit te voeren! Het 1e cluster bestaat uit één verplichte oefening. Cluster 2, 3 en 4 bestaan uit een verplichte oefening en één die de examinator kiest. Om te slagen moet je in totaal vijf verschillende bijzondere verrichtingen succesvol afronden uit cluster 1, 2, 3 en 4!                                                 LET OP: In één cluster mogen niet beide verrichtingen onvoldoende zijn!

zie hier ook de filmpjes van de vereiste bijzondere verrichtingen.